Gastenboek - Autoladder 752

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Gastenboek

5 Opmerkingen

 
Frans Schotvanger
2017-07-13 21:27:22
Beste mensen,
Wat leuk dat deze ladderwagen weer in oude glorie hersteld is. Hij stond heel lang in de oude brandweerkazerne op de Gedempte Nieuwesloot. De grote groene deuren met vierkante raampjes bovenin werden met een grote brand allemaal opengezet en de ene na de andere Commerbrandweerwagen rukte dan uit. Ik woonde aan de overkant en wij hadden goed zicht op het brandweerplein.
Het was altijd een spektakel. De ene na de andere brandweerman kwam hard aangereden met hun eigen auto of aangerend als ze dichtbij woonden. Ik zie nog Koos Polderman over de Paardenmarkt snellen in zijn brandweerpak. Of Frits Postma uit de Hoogstraat. Slager Joop Schimmel uit de Magdalenastraat. Bij een kleine brand ging alleen de middelste deur open maar ten tijde van de pyromaan gingen vrijwel meteen alle deuren open. De ladderwagen van het korps Burgerplicht had volgens mij een vaste opstelling achter de tweede deur van links . Regelmatig ging concierge Jaap Hos op maandagmorgen de ladderwagen op het plein stallen om de ladder te testen door het in en uit te schuiven. Hij kwam ook vaak bij ons in de Sparwinkel aan de overkant van de kazerne. De avond voor Hemelvaartsdag stond al het materieel uitgestald op de Nieuwesloot en klokslag half acht reden ze met luide sirene's naar het Waagplein voor de jaarlijkse demonstratie[ nu dus met 8-oktober].
Ja,ja. De brandweer bij ons aan de overkant heeft wel indruk gemaakt,want ik weet het nog precies.
Als kind vond ik het altijd heel spannend en die 4 open Commerbrandweerwagens waren prachtig om te zien ,zo broederlijk opgesteld naast elkaar op het plein aan de Gedempte Nieuwesloot in de jaren 60.
Ik hoop die ene overgebleven autoladder 752 nog veel te zien tijdens historische optochten.

Met vriendelijke groet,

Frans Schotvanger
Jan Berger
2016-05-02 19:46:39
Dag Heer Roel Bolt
Helaas zal het ons niet zo snel lukken om daar aanwezig te zijn. Maar als u naar Den Helder gaat komt u langs Sint Pancras en dat is de plaats waar hij onder dak staat. Ik ben beheerder en u kunt altijd contact met ons opnemen als u wilt komen kijken.
Met vriendelijke groet: Jan Berger. Telefoon:06-51344480 of 072-5121709
Roel Bolt
2016-04-24 21:46:31
Wij, als Commer Club Nederland, zijn zeer verheugd dat deze Commer voor het nageslacht bewaard is gebleven en dat uw Stichting ook lid geworden is van onze club. We hopen dan ook dat wij hem een keer mogen aanschouwen. Komend Hemelvaart zitten wij met een groot aantal Commers op Camping "De Wielewaal" in Cadzand en u mag natuurlijk onze Commers komen bewonderen. Tevens zijn wij met een afvaardiging op het 'Historisch Weekend' in Den Helder en hopen natuurlijk dat ook deze mooi C752 daar naartoe komt en bij de CCN komt te staan. Proficiat dat de Commer na zoveel uren arbeid weer op de weg te zien is. Kijk voor meer info op onze website 'www.commerclub.nl'
Met vriendelijke groet, Roel Bolt (secr. CCN)
NB. de website met alle info ziet er goed uit!
2016-03-22 09:04:48
Leuke website!!
jan berger
2014-12-29 15:20:02
Het bestuur van de Stichting autoladder 752 wenst alle sponsoren en een ieder die de stichting autoladder 752 een warm hart toedraagt een heel goed 2015 toe. Een jaar waarin de terugkeer op de weg van de ladder 752 is voorzien.
Namens het bestuur van de stichting: Han Massee Voorzitter en Jan Berger Beheerder en P.R.
Veel dank aan ons lid Albert van Orsouw voor de perfecte uitvoering van onze website.
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu